Keurslagerij Bader kiest voor smaak en dierenwelzijn met varkensvlees. Een stukje vlees waar wij als slager trots op mogen zijn. Dat is de reden dat wij hebben besloten om geslecteerd Livar specialist te worden. |
Varkensvlees, van Nederlandse bodem, dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je! Informatie |
Het Livar vlees onderscheidt zich ook qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livar vlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livar vlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.
Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livar vlees tot een bijzonder product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livar vlees is authentiek, ambachtelijk, eerlijk en antibiotica vrij!