Bader, Keurslager

BBQ groot vlees

Groot vlees is ook op de barbecue makkelijker te bereiden dan u denkt. Weer eens wat anders en toch de gezelligheid van het buiten eten. Uiteraard zorgen we ervoor dat u met een bereidingsadvies de deur uit gaat zodat het vlees op de juiste wijze bereid kan worden door u. 

Livar Pulled Pork (Livar procureur zonder been)

 

Ook van het Livar scharrel varken alleen dan van het schouderdeel van de rib. Lekker mals, niet droog en heerlijk smaakvol.

Ingredienten voor barbecue rub
- 65 gram suiker
- 62 gram zeezout
- 10 gram cayenne peper
- 15 gram paprika poeder
- 1,5 gram knoflookpoeder
- 0,8 gram zwarte peper
- 0,5 gram koffie gemalen

Ingredienten voor de Coca Cola barbecuesaus
- 120 ml Coca Cola
- 145 gram Heinz Ketchup
- 30 ml sushi azijn
- 15 gram bruine basterd suiker
- 10 gram (sriracha) chilisaus
- 2 gram Nescafe
- zout en peper naar smaak

Ingredienten (voor 6+ personen)
- 2 kilo Livar procureur zonder been
- barbecue rub
- Coca Cola barbecusaus

Bereidingstip Livar Pulled Pork
Maak de barbecue rub klaar door alles te mengen in een molen of keukenapparaat zodat alle klontjes weg zijn. Maak de Coca Cola barbecue saus klaar door alle ingredienten in een pannetje op te zetten en 30 minuten tegen de kook aan te laten pruttelen. Wrijf de procureur een nacht van te voren in met de rub. Zorg er voor dat de barbecue beslist rond de 100 graden is gestookt en let er ook op dat dit gedurende het garen zo blijft. Leg de procureur op het rooster met de meest vette kant naar boven en zet een bakje vocht (met water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue. Breng in 8-12 uur naar een kern temparatuur van 82 graden. Laat vervolgens de gare procureur afkoelen en trke het vlees met twee vorken uit elkaar. Doe de pulled pork op een heerlijk vers broodje en serveer deze met de Coca Cola barbecue saus. EET SMAKELIJK.

Livar rib met handvaten

Een mooi stuk Livar varkensvlees van de rib waarbij wij de ribbetjes hebben kaal gemaakt voor u. Op deze manier heeft iedere karbonade een “handvat”.

Bereidingstip livar rib met handvaten 
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: fijne mosterd, scheutje whisky, bruine basterdsuiker, peper en zout. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de rib mooi goudbruin op een niet al te hete BBQ. Gaar het vlees indirect op de barbecue tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Chicken on a Beer can

Al eens geprobeerd? Een kip op een blik. Klinkt raar maar is echt lekker.

Bereidingstip kip op blik
Zeer veel variatie mogelijk. Wij hebben in onze winkel een recept voor u. Voor uigebreide recepturen kunt u ook googelen KIP OP BLIK. Gebruik ook eens en exotische biersoort zoals corona of desperado. Zorg er wel voor dat de kip in een aluminimum bakje staat. Giet vervolgens een kwart van de inhoud van het blikje in het bakje en zet de kip met blik vervolgens in dit bakje. Let wel op dat de kip stevig staat.

Runder rib eye

 

Als u van vlees houdt met smaak dan is dit wat u zoekt. Licht gemarmerd mals stuk rundvlees. Dit stuk vlees zal zeker niet tegen vallen.


Bereidingstip runder rib eye
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Rooster vervolgens de ribeye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect tot een kerntemperatuur van 35 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Runder staartstuk in de knoop

Mals stuk vlees met of zonder randje vet waar u zeker nog een keer voor terug komt. Netjes opgeknoopt en gemarineerd naar keuze.

Bereidingstip runder staartstuk in de knoop
Een prima mals en mager stuk vlees waar u alle kanten mee op kunt. Wij kunnen het voor u in zeer veel variaties marineren of insteken met bijvoorbeeld knoflook. Laat de vetrand tijdens de bereiding op het stuk vlees zitten voor de smaak en verwijder het pas na bereiding. Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Rooster vervolgens de rib eye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect verder tot een kerntemperatuur van 32 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Cote du boeuf

Heerlijk stuk runder rib aan het been wat minimaal 3 weken is gerijpt. Lekker naturel meenemen en thuis insmeren met grove gemalen pepertjes en grof zeezout en een klein beetje olijf olie.

Bereidingstip cote du boeuf
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de ribeye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Wanneer de kerntemperatuur de 35 graden heeft bereikt haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen. Qua smaak is de cote du boeuf net wat meer bourgondischer dan rib eye dit komt door de aanwezige ribbetjes in het stuk vlees. Let wel op dat dit stuk vlees vanaf 1 kilo pas de moeite waard is.

Lamsnek provinciaal

Bereidingstip hooi kip 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus tortor sed dolor vulputate sed molestie erat euismod. In eget tellus elementum lectus aliquam hendrerit. Etiam pretium leo vel dolor placerat a suscipit libero vestibulum. Aliquam erat volutpat. Mauris non quam non magna aliquam aliquet in in est. Ut est risus, blandit quis lacinia eget, lacinia non diam. In feugiat lorem pharetra nisl porttitor mattis feugiat neque vehicula. Nullam mollis ante eget urna pulvinar ut interdum sapien lobortis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut urna dolor, vulputate non convallis sit amet, ornare in turpis. Nullam congue varius pellentesque. Suspendisse potenti.

Hay chicken

Bereidingstip hooi kip 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus tortor sed dolor vulputate sed molestie erat euismod. In eget tellus elementum lectus aliquam hendrerit. Etiam pretium leo vel dolor placerat a suscipit libero vestibulum. Aliquam erat volutpat. Mauris non quam non magna aliquam aliquet in in est. Ut est risus, blandit quis lacinia eget, lacinia non diam. In feugiat lorem pharetra nisl porttitor mattis feugiat neque vehicula. Nullam mollis ante eget urna pulvinar ut interdum sapien lobortis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut urna dolor, vulputate non convallis sit amet, ornare in turpis. Nullam congue varius pellentesque. Suspendisse potenti.

Let op niet alle artikelen hebben wij dagelijks op voorraad dus bestel tijdig.

Bader, Keurslager

De Passage 20 A
3641 AK Mijdrecht
0297-25 50 04
0297-25 00 24

Keurslager Bader in Mijdrecht

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten

Bader, Keurslager

Zijdelwaardplein 71
1422 DL Uithoorn
0297-56 50 92
0297-582103

Keurslager Bader in Uithoorn

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten