“Mals dikbil kalfsvlees ... een ware delicatesse”
Ons malse kalfsvlees is een product om van te watertanden. Ons kalfsvlees komt van onze vertrouwde leverancier en vol- doet aan speciale kwaliteitscriteria. Het is mals, zacht en blank vlees, met een fijne smaak en een laag vetgehalte. Dat neemt echter niet weg dat het vlees best een klein randje vet mag hebben. Tijdens het bakken of braden blijft het vlees dan malser en sappiger. Het vetrandje moet daarom pas ná de bereiding worden afgesneden.
|
|
Door het lage vetgehalte hoeven mensen met een vetbeperkt dieet kalfsvlees niet van het menu te schrappen. De minimale hoeveelheid vet bedraagt 6 gram per ons. Verder bevat het 20 gram eiwit en een aantal vitamines. Vooral het gehalte vitamine B is relatief hoog. Koolhydraten zijn daarentegen een product dat in kalfsvlees volledig ontbreekt. Ook na bereiding blijft kalfsvlees in voedingskundig opzicht goed scoren: slechts 9 gram vet en 30 gram eiwit per ons.
Kalfsvlees heeft doorgaans maar een korte berei- dingstijd nodig. Het kan dus snel op tafel staan. Enige oplettendheid tijdens het bakken en braden is echter wel gewenst. Kalfsvlees moet niet te lang gebakken worden want dan wordt het droog. Raadzaam is het vlees zorgvuldig volgens de (korte!) bak- en braadtijden te bereiden. Alvorens dat te doen het vlees eerst licht te bebloemen. Hierdoor blijvend de vleessappen bewaard en het kleurt mooi bruin tijdens het bakken of braden.