Bader, Keurslager

Hollands dikbil kalfsvlees

“Mals dikbil kalfsvlees ... een ware delicatesse”

Ons malse kalfsvlees is een product om van te watertanden. Ons kalfsvlees komt van onze vertrouwde leverancier en vol- doet aan speciale kwaliteitscriteria. Het is mals, zacht en blank vlees, met een fijne smaak en een laag vetgehalte. Dat neemt echter niet weg dat het vlees best een klein randje vet mag hebben. Tijdens het bakken of braden blijft het vlees dan malser en sappiger. Het vetrandje moet daarom pas ná de bereiding worden afgesneden.

Wij hebben onder andere voor u in het assortiment:

  • Oesters
  • Schnitzels
  • Fricandeau
  • Kalfshaas
  • Entrecote
  • Diverse rollades
 
  • Rib-eye
  • Sucade
  • Kalfsriblappen
  • Magere lappen
  • Poulet
  • Ossebuco

Weinig calorie├źn, veel vitaminen

Door het lage vetgehalte hoeven mensen met een vetbeperkt dieet kalfsvlees niet van het menu te schrappen. De minimale hoeveelheid vet bedraagt 6 gram per ons. Verder bevat het 20 gram eiwit en een aantal vitamines. Vooral het gehalte vitamine B is relatief hoog. Koolhydraten zijn daarentegen een product dat in kalfsvlees volledig ontbreekt. Ook na bereiding blijft kalfsvlees in voedingskundig opzicht goed scoren: slechts 9 gram vet en 30 gram eiwit per ons.

Snel klaar

Kalfsvlees heeft doorgaans maar een korte berei- dingstijd nodig. Het kan dus snel op tafel staan. Enige oplettendheid tijdens het bakken en braden is echter wel gewenst. Kalfsvlees moet niet te lang gebakken worden want dan wordt het droog. Raadzaam is het vlees zorgvuldig volgens de (korte!) bak- en braadtijden te bereiden. Alvorens dat te doen het vlees eerst licht te bebloemen. Hierdoor blijvend de vleessappen bewaard en het kleurt mooi bruin tijdens het bakken of braden.

Recept: Gegrilde kalfsoesters

  • Stap 1: Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamer- temperatuur komen.
  • Stap 2: Laat de grillpan goed heet worden. 
  • Stap 3: Wrijf het vlees in met zout en peper en bestrijk het met een beetje olijfolie.
  • Stap 4: Grill het vlees in circa 2 minuten per kant. Prik niet met ’n vork in het vlees, gebruik een lepel om het vlees om te draaien. 
  • Stap 5: Laat het even rusten en serveer het uit met bijvoor- beeld sperzieboontjes en een gebakken aardappeltje

Bader, Keurslager

De Passage 20 A
3641 AK Mijdrecht
0297-25 50 04
0297-25 00 24

Keurslager Bader in Mijdrecht

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten

Bader, Keurslager

Zijdelwaardplein 71
1422 DL Uithoorn
0297-56 50 92
0297-582103

Keurslager Bader in Uithoorn

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten