Bader, Keurslager

WinterRRRRkost

De RRRR zit weer in de maand en dat betekent voor ons winterkost. Uit onze eigen worstmakerij maken we diverse producten. Een overzicht van ons assortiment:

 

Rookworst

Ieder jaar weer doen onze worstmakers hun uiterste best om ervoor te zorgen dat onze rookworsten weer in de prijzen vallen tijdens de Internationale Ambachtelijke Vakwedstrijden. Ook dit jaar is dat weer gelukt en zijn we daarom weer trots op deze top prestatie. Onze rookworsten worden volgens ambachtelijk recept gemaakt. De grondstoffen worden volgens onze strenge eisen uitgezocht en gemalen. Vervolgens wordt het gemalen vlees met zout, kruiden en specerijen op smaak gebracht. Een vacuumstopbus zorgt ervoor dat de wordt wordt gevormd. De rookworsten worden vervolgens in karren gehangen en in de rookkast gereden waar de rookworst zijn heerlijke rooksmaak krijgt. 

Krabbetjes

Een stuk vlees met been van de borst van het varken. Een van de basis ingredienten voor echte Hollandse erwtensoep.

Hamschijf
Een hamschijf is een deel van de bovenpoot van het varken wat bestaat uit vlees, been en zwoerd. Een prachig stuk vlees om ouderwetse erwtensoep van te trekken.

Vers mager spek

Ook een goed stuk varkensbuik mag niet ontbreken in de erwtensoep. We hebben het zwoerd het knars laten zitten.

Mager rookspek
Voor mager rookspek zouten we magere varkensbuiken met zwoerd weg. Na minimaal een kleine week te hebben gerijpt zijn de buiken klaar om gerookt te worden. Het is lekker om plakken van dit spek uit te bakken voor bij de stamppot.

Vet rookspek

Het rugspek van het varken wat over de karbonadestreng ligt leggen wij in een pekelbad. Het spek rijpt minimaal een week in deze pekel waarna het gerookt wordt. In dobbelsteentjes gesneden smaakt dit spek erg lekker door bijvoorbeeld andijviestamppot.

Zuurkoolspek

In een pekelbad leggen wij magere varkensbuiken. De buiken blijven een kleine week in de pekel liggen. Hierna laten wij de buiken nog verder rijpen in het vaucuum. Zuurkoolspek is erg lekker op mee te laten garen boven op, hoe kan het anders, de zuurkoolstamppot. Ook is het erg lekker om een groot stuk zuurkoolspek in te wrijven met verschillende specerijen. Als de specerijen er goed zijn ingetrokken gaart u het af in de oven...

En meer...

Cassellerib rauw en gekookt; Bacon; Erwtensoep; Bruine bonensoep; Boerenkoolstamppot; Zuurkoolstamppot; Andijviestamppot; Hutspot en Kant en klare gestoofde lapjes

Rookworst goudcertificaat 2016-2017

Rookworst goudcertificaat 2014-2015

Rookworst goudcertificaat 2013-2014

Rookworst goudcertificat 2012-2013

Slavakto 2012 - 9 maal GOUD

Bader, Keurslager

De Passage 20 A
3641 AK Mijdrecht
0297-25 50 04
0297-25 00 24

Keurslager Bader in Mijdrecht

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten

Bader, Keurslager

Zijdelwaardplein 71
1422 DL Uithoorn
0297-56 50 92
0297-582103

Keurslager Bader in Uithoorn

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten